Finsura financiën en verzekeringen Ronse

Financieren van vastgoed
in binnen- en buitenland

Aansluitend op onze diensten als verzekeringsmakelaar en financiële adviseur, zijn we bij Finsura gespecialiseerd in vastgoedfinanciering. Wij staan u met andere woorden bij voor het financieren van vastgoed in binnen- en buitenland.

Zoals steeds streven wij naar een financiële optimalisatie voor onze klanten en die lijn trekken we ook door bij onze vastgoedfinanciering. Zo raden wij vaak aan om gebruik te maken van de groepsverzekering. Op die manier kan je als ondernemer een alternatieve verloning met lagere belastingdruk verkrijgen én terwijl een onroerend goed betalen met vennootschapsgelden. 

Gebruik van de groepsverzekering bij het financieren van vastgoed

 Wie de aankoop van een onroerend goed overweegt, zeker in de privésfeer, zal ongetwijfeld meteen stilstaan bij de voordelen van een hypothecaire lening. Weinigen weten echter dat ook uw groepsverzekering, Individuele Pensioentoezegging (IPT) of Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen (VAPZ) ingezet kunnen worden.

Het kapitaal dat u opbouwt met uw groepsverzekering of pensioentoezegging wordt normaal pas uitbetaald als u effectief met pensioen gaat. Toch is het mogelijk om vroeger al een voorschot op dit kapitaal te krijgen, als het geld gebruikt wordt voor de aankoop, bouw of verbouwing van vastgoed. Het bedrag dan u kan opnemen bedraagt gemiddeld 65 procent van de opgebouwde reserves. Het aangekochte vastgoed moet enkel in de Europese Economische Ruimte gelegen zijn en belastbare opbrengsten genereren.

Deze soepele kredietvorm biedt heel wat mogelijkheden voor het financieren van vastgoed in binnen- en buitenland. Zo kan u de groepsverzekering bijvoorbeeld ook als onderpand gebruiken. Gezien de specifieke aard van deze materie is het evenwel aangewezen om samen te werken met experts in vastgoedfinanciering. Finsura staat u dan ook graag bij gedurende het volledige traject. 

Onze partners

Interesse in onze verzekeringen?

Meer weten over onze hypothecaire kredieten of verzekeringen voor ondernemers? Of nood aan een makelaar voor uw leasing? Aarzel niet om Finsura te contacteren.